Primer curs al maig 2021

T’animes a participar en aquest curs? 

6, 13, 20, 27 de maig de 2021 - 10.00h a 11.30h

“ETIÒPIA. TRESORS ARQUEOLÒGICS DE L’ANTIGA ABISSÍNIA”

De bressol de la humanitat a llar espiritual del cristianisme etíop, l’antiga Abissínia ens sorprèn per la seva mil·lenària història i bellesa natural. Ens endinsarem per les terres altes del nord del país i recorrerem el territori fins al sud per explicar el seu ric patrimoni natural i cultural. Desenes de llocs monumentals, art rupestre, castells, temples, pintures murals, esteles gravades, i fins i tot, esglésies excavades a la roca repartides per tot el país, fan d’Etiòpia una terra excepcional. Un viatge espiritual i arqueològic per l’antiga Abissínia. Ens acompanyes?

Professora: Dra. Victòria Medina Fernando
Lloc: Residència Universitària Maria, Reina de la Pau (C/ Bellafila, 4. 08002 Barcelona)
Preu: 50€ (4 sessions). Places limitades. Curs de divulgació adreçat a tothom. 
Modalitat: Presencial. Grup reduït. Es lliura documentació.

Aquest curs s’inclou dins el projecte ‘Àgora’. La inscripció al curs dona dret a usar l’Aula d’Acollida Social i Digital (de dilluns a divendres de 10 a 13h i de 15 a 18h) mentre duri l’activitat.

Descarregar PDF explicatiu

Inscripció online

(El pagament s'ha de fer via transferència bancària un cop us confirmem la inscripció).

Fes un Bizum i ajuda al projecte Àgora

Vols ajudar al projecte Àgora?

FES UN DONATIU AMB BIZUM:

1.- Entra a Bizum amb la teva App bancària.

2.- Selecciona l'opció "Fer un donatiu".

3.- Introdueix el codi 03030.

4.- Afegeix l'import que vulguis donar.

Demana el certificat per correu electrònic si vols desgravar el teu donatiu.

MOLTES GRÀCIES!

03030

Què és Àgora?

Des de l’espai Àgora del Projecte Maria, Reina de la Pau, situat a Ciutat Vella, al costat de l’Ajuntament, en una casa de les Germanes Dominiques de la Presentació, oferim formació multidisciplinar per a adults.

Vols aprendre noves coses, mantenir la ment oberta a partir d’activitats de formació (cursos, seminaris, conferències, tallers...) de l’àmbit humanístic i cultural, a més de poder avançar en l’ús senzill de les noves tecnologies, des de poder fer una videotrucada a cercar quelcom a internet? Apunta't a Àgora! Farem cultura i ens acompayarem.

Aquells que facin part d’Àgora participaran com a mínim d’una jornada de formació al mes, en l’àmbit de les Humanitats i les Ciències Socials i així podran gaudir, de dilluns a divendres, en torn de matí (10h-13h) o tarda (15h-18h), de l’Aula d’Acollida Digital.

Llegir més
Curs al juny amb sortida inclosa

T’animes a participar en aquest curs? 

10, 17 i 19 (sortida) de juny de 2021 - 10.00h a 11’30h

“ELS GABINETS DE CURIOSITATS.
L’ARQUEOLOGIA I LES ANTIGUES COL·LECCIONS DE ‘MERAVELLES’"

L’acumulació dels objectes sempre ha estat inherent a la condició humana i a totes les societats al llarg de la història. La gènesis de l’Europa moderna, a partir del s. XV va portar a un “renaixement” de les Arts i de les Ciències on troba en el col·leccionisme una manera d’augmentar el seu prestigi social i adquirir rellevància pública. En aquest curs ens endinsarem en aquests ‘cuartos de maravillas’, parlarem de Gabinets naturals i arqueològics i ens desplaçarem al Jardí Botànic de Barcelona per veure el Gabinet de curiositats de la família Salvador, una nissaga d’apotecaris barcelonins dels segles XVII i XVIII.

Professores: Dra. Victòria Medina Fernando i Lourdes Roca.
Lloc: Residència Universitària Maria, Reina de la Pau (C/ Bellafila, 4. 08002 Barcelona) + Jardí Botànic de Barcelona (Carrer Doctor Font I Quer, 2, 08038 Barcelona)
Preu: 40€ (3 sessions). Entrada al Jardí Botànic de Barcelona inclosa.
Modalitat: Presencial. Grup reduït. Es lliura documentació. Places limitades.

Aquest curs s’inclou dins el projecte ‘Àgora’. La inscripció al curs dóna dret a usar l’Aula d’Acollida Social i Digital (de dilluns a divendres de 10 a 13h i de 15 a 18h) mentre duri l’activitat.

Descarregar PDF explicatiu

Inscripció online 

(El pagament s'ha de fer via transferència bancària un cop us confirmem la inscripció).

Llegir més